Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη μάχη της Λαμπούσας


ΔΕΛΤΙΟ TΥΠΟΥ
ΑΛΙΒΕΡΙ 12-9-2016
Εκδήλωση για τη μάχη της Λαμπούσας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής Αλιβερίου του ΚΚΕ και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Εύβοιας για τη μάχη και τη νίκη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα.
Το χρονικό της μάχης και στοιχεία για τη δράση του ΕΛΑΣ στην περιοχή παρουσίασε ο Γιώργος Λεβέντης, απόγονος αγωνιστή του ΕΑΜ και μέλος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Για τα διδάγματα από τη δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ.


Στην ομιλία του ο Δ. Παρασκευάς, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:
Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας από τις αστικές κυβερνήσεις, την ΕΕ, συνολικά την αστική τάξη και τα επιτελεία της.
Γιατί για την αστική τάξη μόνο η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ξέρει πως η απότομη αλλαγή στις συνθήκες ζωής του λαού είναι το έδαφος για να ξεσπάσουν μεγάλοι λαϊκοί αγώνες. Για αυτό κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μη συνδεθούν οι αγώνες αυτοί με το ΚΚΕ και την ιδεολογία του, να μην υπάρξει δηλαδή αμφισβήτηση της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
Το Κόμμα μας έχει μελετήσει και μελετά την ιστορία του, τα αίτια των αντεπαναστατικών ανατροπών στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα. Αξιοποιώντας αυτά τα συμπεράσματα, όπως και την πείρα από τον ένα σχεδόν αγώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό.
Ιδιαίτερα σήμερα, όπου μετά από εφτά χρόνια καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, έχει συγκεντρωθεί πλούσια πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί. Πείρα από μια σειρά κυβερνήσεις αλλά και από μια σειρά μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις.
Πείρα έχει συγκεντρωθεί πλέον και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ψέματα που είπε στο λαό για κατάργηση αντιλαϊκών νόμων και τελικά την ψήφιση, μαζί με τους προηγούμενους του 3ου μνημονίου.
Η κύρια όμως κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη. Η μεγάλη απάτη είναι πως είναι δυνατό να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού και ταυτόχρονα να αυγαταίνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα! Να φέρει το κίνημα στα μέτρα της αστικής τάξης, να απογοητεύσει τον κόσμο, να τον κάνει να πιστέψει πως μπορεί με μερικά μερεμέτια, με μια καλύτερη διαχείριση, να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με το «παραμύθι», της «δίκαιης ανάπτυξης» προσπαθεί και πάλι να εντείνει την εξαπάτηση για να κρύψει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που θα φέρει η δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου το επόμενο διάστημα. Προσπαθεί να μας πείσει ότι «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο», ότι «τα δύσκολα πέρασαν».
Η πραγματικότητα όμως για τους εργαζόμενους είναι άλλη! Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το έλλειμμα που υπάρχει σήμερα στη λαϊκή οικογένεια. Έλλειμμα στο εισόδημα, στα σχολεία, στην Υγεία και την Πρόνοια του λαού.
Ακόμη και η ανάκαμψη, για την οποία πανηγυρίζει ήδη η Κυβέρνηση, θα είναι για τα κέρδη των λίγων. Δε θα οδηγήσει σε αναπλήρωση απωλειών, κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων. Αποδεικνύεται αυτό από τους κλάδους που βρίσκονται τώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε ανάπτυξη, όπως ο κλάδος του τουρισμού.
Αλλά ακόμα και αυτή, η ματωμένη για το λαό,  ανάκαμψη είναι αβέβαιη, αφού η ελληνική οικονομία επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, όπου οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.
Επίσης, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής, είναι η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της στρατιωτικής αντιπαράθεσης για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Μεγάλη ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, όπως και για την πρόταση για νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο!
Φίλες και φίλοι, κανείς δε πρέπει να ξεγελαστεί από τον κάλπικο, όσο αφορά τα λαϊκά συμφέροντα, καβγά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ο καβγάς αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος σ’ αυτή τη φάση για το κεφάλαιο, ποιανού η συνταγή είναι καλύτερη. Σε όλα τα βασικά συμφωνούν, αλλά θέλουν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, την κοινή ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο, στα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα, στη φοροαπαλλαγή και ενίσχυση µε κρατικό χρήμα των μονοπωλιακών ομίλων.
ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ από την πλευρά τους προσπαθούν να αναστηλώσουν το χρεοκοπημένο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ. Ενώ, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχοντας το ρόλο του «λαγού» του συστήματος είναι πρόθυμη να συμβάλει σε όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ.
Η ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως γνήσιο μαντρόσκυλο του  συστήματος, επικεντρώνει τη δράση της στους πρόσφυγες για να βγάλει λάδι το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Συνεχίζει να στηρίζει εντός και εκτός βουλής τους βιομήχανους και εφοπλιστές.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα για την εργατική τάξη,  τη φτωχή αγροτιά, τους επαγγελματίες και τη νεολαία είναι: «Υποταγή ή αντεπίθεση για την ανατροπή!»
Όσο αργούμε τόσο θα μετράμε απώλειες! Για αυτό οι κομμουνιστές παλεύουμε για την οργάνωση μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να συμβάλουν αποφασιστικά.
Το επόμενο διάστημα να πρωτοστατήσουμε στην πάλη ενάντια στις ανατροπές στα εργασιακά, στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιέχει περιορισμούς στην κήρυξη απεργίας και επαναφορά του lock out για τους εργοδότες, στις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στους πλειστηριασμούς που θα ενταθούν.
Βασική προϋπόθεση, για να έχει αυτή η πάλη προοπτική για τους εργαζόμενους, είναι να εντάσσονται τα αιτήματα πάλης στο κύριο, που είναι η αμφισβήτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, δηλαδή του καπιταλιστικού συστήματος, η διεκδίκηση από την εργατική τάξη του συνόλου του πλούτου που παράγει.
Για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού! Στους τόπους δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε πόλη και χωριό. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση διεξόδου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Πρόταση που απαντά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι τεράστιος. Αυτό που εμποδίζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και πρέπει να αλλάξει, είναι η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία. Να πάρει δηλαδή η εργατική τάξη τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στα χέρια της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου