Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Παλλαϊκή προειδοποιητική συγκέντρωση – συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
(ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΛΙΒΕΡΙ 3-12-2016


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚENΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για:

ένα ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:



• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

• Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

• Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο αγώνα πραγματοποιήθηκε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-12 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ πλατιά σύσκεψη των 30 σωματείων - συλλόγων - φορέων που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας Σωματείων.
Έγινε γόνιμος διάλογος για τις αιτίες του προβλήματος και την προδιαγεγραμμένη κατάληξη - κλείσιμο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ αν δεν παρέμβει διεκδικητικά ο λαός της περιοχής.
Συνδέθηκαν το προβλήματα του τομέα Υγείας με τα γενικότερα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει κάθε λαϊκή οικογένεια σήμερα, ανεργία, περικοπή μισθών και συντάξεων.

Αποφασίστηκε:


 Άμεση συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΛΚΙΔΑΣ για αμφίπλευρη ενημέρωση.

 Συλλογή υπογραφών στήριξης του αγώνα από το λαό της περιοχής.

 Το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ να πραγματοποιηθεί παλλαϊκή προειδοποιητική συγκέντρωση – συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

 Με ανακοινώσεις όλοι οι φορείς να ενημερώσουν τα μέλη τους για τα προβλήματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και για τις αποφάσεις της σύσκεψης.

 Συμμέτοχη στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

 Νέα σύσκεψη Σωματείων - Συλλόγων - Φορέων για εκτίμηση της κατάστασης και νέες αποφάσεις μετρά την προειδοποιητική συγκέντρωση της 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την πρωτοβουλία Σωματείων 6974434394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου