Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Στάση στο Αλιβέρι έκανε την Παρασκευή το 43o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας της περιοχής πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αλιβέρι την περασμένη Παρασκευή.


Τις εκδηλώσεις άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους των Οργανώσεων της ΚΝΕ ο Γιώργος Παπουτσής, στέλεχος της ΚΝΕ. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Στην κεντρική ομιλία του Φεστιβάλ, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε τη σημασία της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη νίκη της και βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στάθηκε στο χαρακτήρα και τη γραμμή πάλης που πρέπει να έχει το εργατικό κίνημα στις σημερινές συνθήκες, «να τα βάζει με τον αληθινό μας αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσίας τους», όπως είπε, χωρίς να πέφτει στην παγίδα των αυταπατών και της κοροϊδίας, στο «πανηγύρι που στήνει, με αφορμή τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, κυβέρνηση και εκπρόσωποι της ΕΕ απέναντι σ’ ένα λαό γονατισμένο».

Αναφέρθηκε στη στάση που πρέπει να κρατήσει το εργατικό κίνημα απέναντι στις οξυμένες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και στην ευθύνη της κυβέρνησης που «εμπλέκει το λαό όλο και πιο βαθιά, στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή». Επισήμανε ότι «διδασκόμενοι από την πείρα των μπολσεβίκων, καταλαβαίνουμε ότι ο πόλεμος στην εποχή μας είναι πόλεμος των αστικών τάξεων, είτε ως επιτιθέμενοι είτε ως αμυνόμενοι. Το ζήτημα για το εργατικό λαϊκό κίνημα στο κάθε καπιταλιστικό κράτος δεν είναι να επιλέξει με ποια ομάδα των ιμπεριαλιστών θα πάει, αλλά να επιλέξει να κάνει το δικό του πόλεμο ενάντια στον πόλεμο των αστικών τάξεων, να συνδέει το ζήτημα του πολέμου με το ζήτημα της ανατροπής της καπιταλιστικής εξουσίας».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μεγάλο λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Βαγγέλη Ρέτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου