Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΦΟΡΕΙΣ του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ

Η Κυριακή 8 Μάη ήταν η δεύτερη και τελευταία μέρα συζήτησης στη βουλή του νόμου λαιμητόμου για όποιες κατακτήσεις ασφαλιστικές και φορολογικές είχαν κερδίσουν οι εργαζόμενοι μετά από σκληρούς και βαμμένους με αίμα αγώνες.
Υπάρχουν γεγονότα που χαράζονται ανεξίτηλα στη μνήμη-ιστορία του λαϊκού κινήματος όπως πχ η μεγάλη απεργία των καπνεργατών το 1936, η μεγάλη απεργία των Λιγνιτωρύχων στο Άγιο Λουκά  το 1933, παρόμοιο γεγονός με συχνές αναφορές θα είναι και η ψήφιση από τη βουλή αυτού του νόμου. Νόμου λαιμητόμου για κάθε σημερινή λαϊκή οικογένεια,  όλων των ασφαλιστικών και φορολογικών κατακτήσεων που είχε παραλάβει από αγώνες προηγούμενων γενεών.
 Επίσης ανεξίτηλο γεγονός χαραγμένο στη μνήμη των εργαζομένων της περιοχής θα είναι η στάση που κράτησαν κάποιοι Φορείς της περιοχής αυτή τη σημαντική και σημαδιακή ημέρα.
Τι έγινε;

Η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συνέπεσε με δυο εκδηλώσεις στη πόλη που είχαν προγραμματιστεί πριν την αναγγελία ημερομηνίας ψήφισης.
Η μία ήταν το Run 4 Aliberi  με διοργανωτές υπό την αιγίδα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, τη ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ, τη SPORTS EVENT, και χορηγούς την ΑΓΕΤ LAFARGE,  τη ΔΕΗ, τους Μύλους Ασωπού, την ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ Α.Β.Ε.Ε., την ΚΑΤΣΙΚΑΣ Ο.Ε.
Η δεύτερη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων της περιοχής προς τιμή της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ που πανελλαδικά διοργάνωναν σωματεία-ομοσπονδίες-εργατικά κέντρα,  λόγω της σύμπτωσης Ορθόδοξου Πάσχα και Πρωτομαγιάς  που έπαιρνε και το ρόλο της συνέχισης της 48ωρης απεργίας εναντία στο νομοσχέδιο λαιμητόμο.
Κοινός παρανομαστής και για τις δυο εκδηλώσεις ήταν η ώρα. 10.00 π.μ.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την απεργιακή τους συγκέντρωση και συντεταγμένα με πορεία κατευθύνθηκαν προς το άγαλμα του λιγνιτωρύχου να καταθέσουν στεφάνι στα θύματα των εργατικών αγώνων.
Στο χώρο του αγάλματος λιγνιτωρύχου είχαν το επιτελείο τους οι διοργανωτές του Run 4 Aliberiπου υπό τους εκκωφαντικούς ήχους τραγουδιών στιλ Lambada έστηναν ένα εορταστικό σκηνικό που καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι οι παραβρισκόμενοι ζούσαν ξεκομμένοι σε άλλο πλανήτη!
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να γίνει σεβαστή η εκδήλωση τους και για μικρό χρονικό διάστημα να σταματήσουν τη μουσική τους.
Σαν απάντηση πήραν το δυνάμωμα έντασης της μουσικής.
Απάντησαν βροντερά με το σύνθημα «Κόκκινη πρωτομαγιά πρωτοπόρα εργατιά» υπάκουσαν στο κάλεσμα του τηλεβόα τους για ενός λεπτού σιγή, κατέθεσαν το στεφάνι τους και συντεταγμένα αποχώρησαν και συνέχισαν τη πορεία τους στους δρόμους της πόλης.
Αυτό το γεγονός θα γραφτεί ανεξίτηλα στην ιστορία της πόλης!!!
Στο μέλλον όταν κάποιοι θα καμαρώνουν ότι τις μέρες  που ψηφιζόταν αυτό το έκτρωμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο διαδήλωναν την οργή τους στους δρόμους,  κάποιοι άλλοι θα σκύβουν το κεφάλι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου