Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ζητάμε να παρθούν πίσω οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου!

Αλιβέρι, 21-6-2016
Προς τον Υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων                           
 κοιν: ΟΛΜΕ
   ΕΛΜΕ Ευβοίας   
             
Διαμαρτυρία για τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου
Οι Καθηγητές του Γυμνασίου Αλιβερίου διαμαρτυρόμαστε για τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου , που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Ιουνίου καθώς και για την κατάργηση των υπευθύνων εργαστηρίων .
Οι αλλαγές αυτές γίνονται από το Υπουργείο, με τη δικαιολογία της «ελάφρυνσης» των μαθητών. Η πραγματικότητα είναι όμως πως πλήττουν τόσο τους μαθητές μας όσο και το σύνολο των καθηγητών, μόνιμων και  αναπληρωτών.
Η μείωση κατά 3 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, για κάθε τάξη, θα έχει ως αποτέλεσμα: 
    1.  Τη συμπίεση της ύλης σε λιγότερες διδακτικές ώρες ή την αφαίρεση της , με κριτήρια δημοσιονομικά και καθόλου επιστημονικά και παιδαγωγικά  .    
     
     2.      Την εξαφάνιση πάνω από 2300 θέσεων με αποτέλεσμα τη μείωση των αναπληρωτών που θα προσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά και το πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών.
3.      Πολλοί συνάδελφοι που διδάσκουν μαθήματα πρώτης αλλά και δεύτερης ή και τρίτης ανάθεσης (πχ Γεωγραφία ή Βιολογία) αλλά και αυτοί που θα βγουν υπεράριθμοι (πχ Φιλόλογοι , Οικιακής Οικονομίας και Πληροφορικής), θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται για να  συμπληρώσουν το ωράριό τους ,  σε  περισσότερα των δύο  σχολείων  με δεδομένη και την προηγούμενη αύξηση του ωραρίου τους , με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση .

Συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Αλιβερίου οι ώρες μαθημάτων που χάνονται είναι  :
Φιλολογικά  ΠΕ02 : 8 ώρες
Φυσικών επιστημών ΠΕ04 : 11 ώρες
Πληροφορικής ΠΕ 19 , ΠΕ 20: 3 ώρες
Οικιακής οικονομίας  ΠΕ15 : 4 ώρες
Διάφορες ειδικότητες  από κατάργηση του Project : 16 ώρες
Σύνολο : 42 χαμένες ώρες .
Ο κλάδος των  εκπαιδευτικών  είναι υπέρ των αλλαγών που γίνονται με παιδαγωγικά κριτήρια. Εναντιωνόμαστε όμως στις παρεμβάσεις που βαπτίζονται «αλλαγές στην εκπαίδευση » οι οποίες  βάζουν   στον «κόφτη» τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών  αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα στη δουλειά των εκπαιδευτικών σε μία εποχή που μας δημιουργεί έντονη οικονομική και ψυχολογική πίεση  !
Ø  Ζητάμε να παρθούν πίσω οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου!

Ø  Να επανέλθουν οι  υπεύθυνοι των εργαστηρίων στα Γυμνάσια και Λύκεια.
Ø  Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη να έχουν καλυφθεί τα οργανικά και λειτουργικά κενά με διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσμετρώντας    και την προϋπηρεσία τους.
Ø  Να λειτουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς στελεχωμένα τα τμήματα ένταξης και η Παράλληλη στήριξη.

Από τους 30  παρόντες του  συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Αλιβερίου υπογράφουν οι 24 το παρόν κείμενο διαμαρτυρίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου